Ziemassvētku ”Cielaviņa”

Ir sācies skaistais svētku gaidīšanas laiks, kuru vajag baudīt un ļauties mazajām laimītēm! Garšīga kūka noteikti sniegs Ziemassvētku sajūtas un iepriecinās draugus un ģimeni!


Nepieciešams:

Pamatnēm:

  • olu baltumi (atkarīgs no olu lieluma) – 6 -8 gab.
  • baltais cukurs – 380 g
  • šķipsniņa sāls
  • kukurūzas ciete – 2 ēdamkarotes
  • lazdu rieksti – 220 g
  •  piparkūkas – 60 g

Krēmam:

  • maskarpones siers – 500 g
  • saldais krējums – 200 ml
  • tumšā šokolāde – 200 g
  • kanēlis (iesaku ceilonas) – 1 ēdamkarote
  • pūdercukurs – 150 g

Pagatavošana: 

Gatavo pamatnes:

– Cepeškrāsni uzkarsē uz 150 grādiem. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un puto stingrās putās, pamazām pievieno cukuru, līdz veidojas spīdīga masa. Ieputo kukurūzas cieti. Riekstus ar piparkūkām smalki sakapā vai samaļ un iemaisa masā.

– Uz divām pannām, kurās ieklāts cepamais papīrs un ietaukots ar eļļu uzvelk apm 25cm lielus apļus un sadalot mīklu divās daļās izlīdzina pa abiem apļiem

– Liek cepties 150 grādos 15 minūtes, tad samazina līdz 110 grādiem un cep vēl 1h, kārtīgi atdzesē, vislabāk atstāt uz nakti

Gatavo krēmu:

– Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno kanēli, saldo krējumu un pūdercukuru, samaisa, pievieno maskarpones sieru un saputo viendabīgā masā, liek ledusskapī atdzist. (ja liekas ka ir nedaudz šķidrs, tad ledusskapī sabiezēs)

Gatavo un rotā kūku! Ņem pirmo pamatni (lielāko) un pa virsu liek krēmu, es spiežu caur konditorejas maisiņu, liek otro kārtu un spiež krēmu. Kūku rotāju ar granātābola sēkliņām, dzērvenēm, piparkūkām un lazdu riekstiem.


 

Mierīgu otro adventi!