Zaļo griķu karijs ar kale kāpostu⁣

Šonedēļ galvenajā lomā kale lapu kāposts! ⁣Tas ir bagātīgs dzelzs, šķiedrvielu un antioksidantu avots, tāpēc, ja nu meklē vēl kādu veidu, kā savā ēdienkartē izmantot šo brīnumaino superproduktu, te būs kaut kas ļoti garšīgs sadarbībā ar beziepakojuma veikalu ”Zemes draugs”


Nepieciešams (4 pers.):

  • 400 g zaļo griķu ⁣
  • 150 g kale kāpostu ⁣
  • 200 g kokosriekstu piena ⁣
  •  1-2 sīpolus⁣
  •  3 ķiploku daiviņas ⁣
  • ½ tējk. maltas kurkumas ⁣
  • 1-2 tējk. karija ⁣
  •  30 g rauga pārslu ⁣
  •  sāli un piparus pēc garšas ⁣
  • eļļu cepšanai ⁣

Pagatavošana: ⁣
1. Zaļos griķus liec vārīties verdošā sāls ūdenī, un ik pa laikam apmaisi. Vāri līdz tie mīksti (10-18 min.); ⁣
2. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo, smalki sagriez un liec cepties uzkarsētā pannā ar eļļu. ⁣
3. Kale kāpostu sagriez nelielos gabalos un liec cepties kopā ar sīpoliem un ķiplokiem. Cep 6-10 minūtes. ⁣
4. Pievieno kokosriekstu pienu, garšvielas, griķus un sautē un nelielas uguns 5-8 minūtes. Pasniedz pārberot ar rauga pārslām.⁣


⁣Veseli ēduši!
#EsEsmuZemesDraugs #neapēdzemeslodi #veganuary