Šokolādes – riekstu cepumi

Cepumu gatavošana ir ātra un vienkārša, kā arī visiem garšo cepumi. Šokolādes – riekstu cepumi ir ideāli līdzņemšanai uz darbu, piknikā…


12-16 cepumiem nepieciešams:

  • 120 g sviests (istabas temperatūrā)
  • 180 g brūnais cukurs
  • 2 lauku olas
  • 170 g milti (100 g griķu, 70 g kviešu)
  • Šķipsna sāls
  • 1 ½ tējkarote cepamais pulveris
  • Sauja lazdu, mandeļu rieksti
  • 30-50 g tumšā šokolāde

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, ar rokas mikseri saputo sviestu ar cukuru – krēmīgā masā, pa vienai pievieno olas, kārtīgi saputo.
  2. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, iemaisa saputotajā masā, tad pievieno sasmalcinātus riekstus un šokolādi.
  3. Kārto uz pannas, kura noklāta ar cepamo papīru, un ar karotes palīdzību liek apaļā formā un ar atstarpi. Cep 10-12 minūtes, nedaudz atdzesē un pasniedz!


Veseli ēduši!