Šokolādes brauniji

 

Ļoti garšīgs ar mīkstu vidiņu, izcilu šokolādes garšu, kas ir lieliski piemērots lietainiem vakariem, kad gribas sēdēt pie kamīna, dzert vasarā savākto zāļu tēju un lasīt kādu grāmatu.

Nepieciešams: 

  • 180gr sviestu
  • 150gr tumšo (vismaz 70%) šokolādi
  • 3 olas
  • 100gr brūno cukuru
  • 100gr dark muscovado cukuru
  • 1tēj.k brūnais vaniļas cukurs
  • 3ēd.k kakao pulveris
  • 100gr kviešu miltus
  • 1tēj.k cepamo pulveri

krēmam:    

  • 1 olu
  • 100gr klasisko krēmsieru
  • 1ēd.k balto cukur
  • 1tēj.k vaniļas cukuru

 pagatavo mīklu: 

 – ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi, sakuļ olas ar abu veidu cukuriem un vaniļas cukuru, pievieno kakao, saputo. Iemaisa izkusušo šokolādi un sviestu, beigās pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa un lej nelielā, ietaukotā cepamajā formiņā.

pagatavo krēmu: 

 – sakuļ krēmsieru, iemaisa olu, un abus cukurus.                                                                                                                                                                                                           – vispirms lej mīklu, tad pa virsu ar tējkaroti uzliek krēma pikucīšus un ar karoti vai zobu kociņu un iemaisa krēmu,   cep 180° uzkarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz virspuse ir cieta un nedaudz ieplaisājusi.