Saldā kartupeļa, ķirbja un kuskusa salāti

Garšīgi, sātīgi salāti, kurus ir vienkārši pagatavot un var ņemt līdzi piknikā, uz darbu. Man salāti bija līdzi kalnu piknikā, kur salātus ietinām tortilās un bija dikti garšīgs pikniks saulrietā! 



Nepieciešams (4 pers.):

  • 1 vidēji liels saldais kartupelis
  • 1 neliels ķirbja gabaliņš
  • 200 g kuskuss
  • 1 paprika
  • 1/2 gurķis
  • 1 avokado
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas
  • 40 g spināti vai citas zaļās lapiņas

Mērcei:

  • šķipsna sāls
  • šķipsna pipari
  • sula no 1 laima
  • 50 ml olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, ķirbi, saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos gabalos, apšļaka ar olīveļļu, nedaudz sāli un liek cepties 12-15 minūtes, līdz dārzeņi mīksti;
  2. Papriku, gurķi, avokado, nomazgā un sagriež nelielos gabalos. Kuskusu aplej ar verdošu ūdeni, uzliek katlam vāku un atstāj uz 8-10 minūtēm;
  3. Nelielā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas, lielā bļodā liek kuskusu, ķirbi, saldo kartupeli, gurķi, spinātus, papriku, avokado, pārlej ar mērci, samaisa un salāti gatavi!

Veseli ēduši