Rīsi ar sēnēm, saulē kaltētiem tomātiem

Kad apkārt ir balts un silda saule, tad pusdienas vai vakariņas vajag ātri, vienkārši un gardi, lai vairāk laika var pavadīt ārā. Piedāvāju pagatavot rīsus ar sēnēm – kur īpašu garšu piešķirs koriandrs, saulē kaltēti tomāti un sezama sēklas. 


Nepieciešams (4 personām):

  • 400 g rīsi
  • 400 g sēnes (var izmantot šampinjonus)
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 15 g sviests
  • 1 tējkarote saberztas koriandra sēklas
  • 2 – 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 5 – 6 ēdamkarotes sezama sēklas
  • šķipsna sāls
  • šķipsna čili pārslas vai pulvera

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej verdošu ūdeni un liek sildīties, kad ūdens burbuļo pievieno rīsus un vāra līdz mīksti
  2. Pannā izkausē sviestu, ķiploka daiviņas nomizo, sagriež smalki un liek cepties, pievieno arī koriandra sēklas
  3. Sēnes nomazgā, sagriež nelielos gabalos un pievieno pannā cepties 6-10 minūtes
  4. Pievieno sojas mērci, sezama sēklas, sāli un čili pārslas pēc garšas, iemaisa pannā rīsus
  5. Pasniedz nedaudz pārlejot ar sojas mērci un pārberot ar sezama sēklām.

Veseli ēduši!