Rauga pankūkas

Nepieciešamās sastāvdaļas (5personām):

– 20gr svaigais raugs

– 50gr lauku sviets

– 300ml piens

– 4ēd.k brūnais cukurs

– šķipsniņa sāls

– 110gr kviešu;110gr miežu; 110gr auzu milti

– uzsilda pienu(nedrīkst uzvārīt), 50ml siltu pienu sajauc ar raugu un ēdamkaroti cukura, atstāj uz ~15-20min lai uzrūgst, tikmēr sajauc sviestu, atlikušo pienu, cukuru, sāli, un pusi no miltiem (visus trīs miltu veidus bļodiņā samaisa kopā) un kārtīgi samaisa, tad pievieno uzrūgušo raugu, otru pusi ar miltiem, samaisa, apsedz un atstāj ~1h siltā vietā lai mīkliņa uzrūgst, tad cep mazas pankūciņas līdz tās ir zeltaini-brūnas

– pasniedz ar ievārījumu(man šodien mammas brūkleņu-plūmju), skābo krējumu, medu