Rabarberu – zemeņu tarte

Rabarberu – zemeņu tarte

Ķerot vēl pēdējos ceriņu ziedus un smaržas ar Beatrisi uztaisijām skaistu pikniku par godu mīlestības krūmam – ceriņam. Piknikam pagatavoju zemeņu – rabarberu tarti


Nepieciešams (21cm):

pamatnei:

  • 150 g sviests
  • 220 g kviešu milti
  • 60 g brūnais cukurs
  • 1 ola
  • šķipsna sāls

pildījumam:

  • 2 rabarberu kāti
  • 300-400 g zemenes
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • 40 g brūnais cukurs

drupačām:

  • 80 g mandeļu milti (var izmantot kviešu)
  • 50 g sviests
  • 40 g brūnais cukurs

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Ar rokām sajauc pamatnes sastāvdaļas viendabīgā, stingrā masā un ievieto uz 20 minūtēm ledusskapī. Mazos gabalos sagriež nomizotus rabarberu kātus, zemenes un sajauc ar vaniļas un brūno cukuru. Ietauko tartes formu un ar rokām izklāj mīklu pa formu, virsū liek pildījumu un cep 30-40 minūtes.
  2. Sajauc drupaču sastāvdaļas kopā, un tad pievieno tartei pa virsu, un cep vēl 10-15 minūtes. Nedaudz atdzesē un pasniedz.

 



Veseli ēduši!