Rabarberu tarte

Skaista, skābeni-salda rabarberu – zemeņu tarte. Ģimenei, svinībām un piknikiem!


Nepieciešams (21cm):

pamatnei:

  • 180 g sviests
  • 220 g kviešu milti
  • 60 g brūnais cukurs
  • 1 ola
  • šķipsna sāls

pildījumam:

  • 200-300 g zemenes
  • 300 g maskarpones siers
  • 50 g kviešu milti
  • 100 g brūnais cukurs
  • 3 lauku olas
  • šķipsna sāls
  • 2 rabarberu kāti

Pagatavošana: 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Ar rokām sajauc pamatnes sastāvdaļas viendabīgā, stingrā masā un ievieto uz 20 minūtēm ledusskapī. Ietauko tartes formu un ar rokām izklāj mīklu pa formu;
  2. Sakuļ olas ar cukuru, sāli. Pievieno maskarpones sieru, miltus, mazos gabalos sagrieztas zemenes, pilda tartes formā;
  3. Rabarberus nomizo un sagriež divu lielumu strēmelēs un link pa virsu tartei;
  4. Cep 30-40 minūtes. Nedaudz atdzesē un pasniedz.

Veseli ēduši!