Skaista, skābeni-salda rabarberu – zemeņu tarte. Ģimenei, svinībām un piknikiem!
Nepieciešams (21cm):
pamatnei:
- 180 g sviests
- 220 g kviešu milti
- 60 g brūnais cukurs
- 1 ola
- šķipsna sāls
pildījumam:
- 200-300 g zemenes
- 300 g maskarpones siers
- 50 g kviešu milti
- 100 g brūnais cukurs
- 3 lauku olas
- šķipsna sāls
- 2 rabarberu kāti
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Ar rokām sajauc pamatnes sastāvdaļas viendabīgā, stingrā masā un ievieto uz 20 minūtēm ledusskapī. Ietauko tartes formu un ar rokām izklāj mīklu pa formu;
- Sakuļ olas ar cukuru, sāli. Pievieno maskarpones sieru, miltus, mazos gabalos sagrieztas zemenes, pilda tartes formā;
- Rabarberus nomizo un sagriež divu lielumu strēmelēs un link pa virsu tartei;
- Cep 30-40 minūtes. Nedaudz atdzesē un pasniedz.
Veseli ēduši!