Rabarberu kūka ar pieneņu krēmu

Skābie un veselīgie rabarberi un dzeltenās ziedošo pieneņu pļavas. Jā – vasara ir sākusies un laiks cept kūkas no vietējiem labumiem! Rabarberu biskvīta kūka ar pieneņu vārīto krēmu no galda pazudīs nemanot. 


Nepieciešams (21cm):

Biskvītam:

  • 4 lauku olas
  • 4 ēdamkarotes kviešu milti
  • 4 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • šķipsna sāls
  • 2-3 rabarberu kāti

Krēmam:

  • 2 lauku olas
  • 125 ml piens
  • 40 g kviešu milti
  • 10–16 g vaniļas cukurs
  • 30 g baltais cukurs
  • 125 g saldkrējuma sviests
  • 10-12 pieneņu galviņas

Pagatavošana:

  1. Gatavo biskvītu. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Olas sakuļ ar cukuru līdz masa dubultojusies un cukurs izšķīdis, iemaisa izsijātus miltus un šķipsnu sāls. Rabarberus nomizo un sagriež nelielos gabalos un iemaisa mīklā. Mīklu lej ietaukotā cepamajā formā un cep 20-25 minūtes;
  2. Pienu liek sildīties uz nelielas uguns. Atsevišķā traukā ar putojamo slotiņu viegli saputo olas, kviešu miltus, vaniļas cukuru, balto cukuru un iemaisa uzsildītajā pienā. Masu turpina sildīt uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Noņem no uguns un ar mikseri ieputo sviestu. Krēmu atdzesē un iemaisa pieneņu ziedlapiņas;
  3. Krēmu smērē virsū kūkai un dekorē ar ziediem, ogām.

Veseli ēduši!