Atsvaidzinoši, gardie un veselīgie rabarberu kokteiļi. Piedāvāju pagatavot un baudīt trīs dažādus rabarberu kokteiļus, kuru pagatavošana aizņem mazāk kā piecas minūtes
Rabarberu sastāvā ir daudz askorbīnskābes, arī A, E , C, P un B grupas vitamīni, rutīns, nātrijs, kālijs, magnijs, dzelzs, jods, organiskās skābes, pektīni, cukuri, miecvielas, flavonoīdi. Tie ir bagāti ar organiskajām skābēm (ābolskābe – 1.58-2.6%, citronskābe, dzintarskābe, skābeņskābe).
Rabarberi uzlabo garastāvokli, nostiprina kuņģa – zarnu traktu, veicina aknu darbību, uzlabo apetīti, novērš sliktu dūšu. Attīra asinis, palīdz sirds nepietiekamības gadījumā. Lieto arī hemoroīdu, caurejas, hepatīta, drudža gadījumos.
Rabarberu – kefīra kokteilis
Nepieciešams:
- 1 rabarberu kāts (70 g)
- 1 ēdamkarote medus
- 200 ml kefīrs
Pagatavošana:
- Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno kefīru, medu un sablendē.

Rabarberu – zemeņu – mētru kokteilis
Nepieciešams:
- 1 rabarberu kāts (70 g)
- 1 ēdamkarote medus
- 150 ml bezpiedevu jogurts
- 8-10 zemenes
- 3-5 mētru lapiņas (piparmētru, citronmētru)
- 4-6 ledus kubiņi
Pagatavošana:
- Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno medu, bezpiedevu jogurtu, zemenes, ledu un mētras – sablendē.

Rabarberu – zaļumu – kaņepju kokteilis
Nepieciešams:
- 1 rabarberu kāts (70 g)
- 1 ēdamkarote medus
- 200 ml kefīrs
- sauja zaļumu (spinātu, redīsa lapiņu)
- 1 ēdamkarote lobītas kaņepes
Pagatavošana:
- Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno kefīru, medu, zaļumus, kaņepes un sablendē.
Veseli ēduši!