Rabarberu kokteiļi

Atsvaidzinoši, gardie un veselīgie rabarberu kokteiļi. Piedāvāju pagatavot un baudīt trīs dažādus rabarberu kokteiļus, kuru pagatavošana aizņem mazāk kā piecas minūtes


Rabarberu sastāvā ir daudz askorbīnskābes, arī A, E , C, P un B grupas vitamīni, rutīns, nātrijs, kālijs, magnijs, dzelzs, jods, organiskās skābes, pektīni, cukuri, miecvielas, flavonoīdi. Tie ir bagāti ar organiskajām skābēm (ābolskābe – 1.58-2.6%, citronskābe, dzintarskābe, skābeņskābe).

Rabarberi uzlabo garastāvokli, nostiprina kuņģa – zarnu traktu, veicina aknu darbību, uzlabo apetīti, novērš sliktu dūšu. Attīra asinis, palīdz sirds nepietiekamības gadījumā. Lieto arī hemoroīdu, caurejas, hepatīta, drudža gadījumos.


Rabarberu – kefīra kokteilis

Nepieciešams:

  • 1 rabarberu kāts (70 g)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 200 ml kefīrs

Pagatavošana:

  1. Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno kefīru, medu un sablendē.

 

Rabarberu – zemeņu – mētru kokteilis

Nepieciešams:

  • 1 rabarberu kāts (70 g)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 150 ml bezpiedevu jogurts
  • 8-10 zemenes
  • 3-5 mētru lapiņas (piparmētru, citronmētru)
  • 4-6 ledus kubiņi

Pagatavošana:

  1. Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno medu, bezpiedevu jogurtu, zemenes, ledu un mētras – sablendē.
 

Rabarberu – zaļumu – kaņepju kokteilis

Nepieciešams:

  • 1 rabarberu kāts (70 g)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 200 ml kefīrs
  • sauja zaļumu (spinātu, redīsa lapiņu)
  • 1 ēdamkarote lobītas kaņepes

Pagatavošana:

  1. Rabarberu nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno kefīru, medu, zaļumus, kaņepes un sablendē.


Veseli ēduši!