pikniks margrietiņās

Skriet pa saules apspīdētu margrietiņu pļavu un ieelpot vasaru. Jā, tā ir laime pilnīga. Kā mums ar Beatrisi gāja margrietiņu piknikā skaties galeriju, kur pa vidu ir arī gardas rabarberu plātsmaizes recepte.




Rabarberu plātsmaize – vienkārša, mīksta, rabarberīga un fantastiski garda!

 Nepieciešams (pannai 25-30cm diametrā):

  • 3 rabarberu kāti
  • 2 lauku olas
  • 200 g cukurs
  • 400 g milti
  • 150 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes skābais krējums vai bezpiedevu jogurts
  • 1 ēdamkarote eļļa
  • 1 tējkarote cepamais pulveris

Drumstalām:

  • 150 g sviests
  • 200-250 g milti
  • 150 g cukurs

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu, pannā ieklāj cepamo papīru;
  2. Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos;
  3. Bļodā ar putojamos slotiņu saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu, skābo krējumu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu maisot pievieno ūdeni un samaisa viendabīgā masā.
  4. Ieklāj mīklu cepamajā formā pāri ber rabarberus un cep 30 minūtes;
  5. Bļodā sajauc visas drumstalu sastāvdaļas un, kad plātsmaize cepusies 30 minūtes pārber pāri drumstalas un cep vēl 10-15 minūtes, nedaudz atdzesē un pasniedz.






Lai skaisti!