Piknikot pie Purezera

Vasara ir laiks, kad jāsteidz doties piknikā pie dabas ar gardumiem!!!


Purezera dabas taka atrodas Alojas novadā, tā sniedzas 4 kilometru garumā apkārt burvīgam meža ezeram. Ir tikai dziļi jāieelpo svaigais gaiss, jāapbrīno Purezera takas fantastiskais daba skaistums un daudzveidība un jāļaujas nesteidzīgai brīvdienai!

Sākumā ceļš ved cauri sakrituši priežu mežam, un tad parādās ezers, kas liek smaidīt ļoti. Takai apkārt daļēji ved dēļu ceļš, daļēji zeme, ejot apkārt ir jāpāriet pāri vairākiem tiltiņiem – neaizmirsti ievēlēties vēlēšanos! Ir izveidotas divas laipas, kurās iekārtota ugunskura vieta, ir arī galdi, kur pasniegt gardumus, atceries aiz sevis savākt un neatstāt miskasti!


Ko ņemt līdz piknikā un celt galdā? 

  • Sezonas dārzeņus un augļus
  • Svaigos salātos – kas vien dārzā aug, vai tirgū nopērkams sajauc ar olīveļļas mērci (olīveļļa+citrona sula+sāls/pipari+medus)
  • Našķus
  • ”Panna cotta” desertu (recepte zemāk)
  • Dzērienu – ogu ūdeni, kādu dzirkstošo


Atrašanās vieta – https://ej.uz/purezers_pikniks


”Panna cotta” recepte:

6-8 trauciņiem nepieciešams:

  • 350 ml piens
  • 350 ml saldais krējums
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 7 – 9 g želatīns
  • šķipsna vaniļas pāksts sēkliņu vai 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej pienu un pāri pārber želatīnu, atstāj uzbriest 5-8 minūtes, tad liek uz vidēji lielas uguns sildīties un maisa, līdz piens uzsilis un želatīns izkusis
  2. Tad pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļu un silda līdz cukurs izkusis 5-7 minūtes
  3. Masu lej burciņās, trauciņos un atdzesē istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī, lai sastingst, vismaz 2 stundas
  4. Pasniedz ar svaigām ogām





Lai brīnumaini skaista un nesteidzīga atpūta!

Foto – Beatrise Anda Ozoliņa