Lielie šokolādes, riekstu cepumi

Šos cepumus pirmo reizi cepu ejot ciemos – uz labu laimi – sanāca ļoti gardi, taču cepot cepumi ļoti izplešas un saplūda vienā lielā cepumā, bet ļoti garšoja visiem, un tad nu cepu cepumus diezgan bieži un iesaku ievērot lielas (4-5cm) atstarpes starp cepumiem.

12-16 cepumiem nepieciešams:

  • 120gr sviests (istabas temperatūrā)
  • 180gr brūnais cukurs
  • 2 olas
  • 170gr milti (100gr auzu, 70gr kviešu)
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ½ tēj.k. cepamais pulveris
  • Sauja lazdu, mandeļu rieksti
  • 30-50gr šokolāde

 

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 °, saputo sviestu ar cukuru – krēmīgā masā, pa vienai pievieno olas, saputo. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, iemaisa saputotajā masā, tad pievieno sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Kārto uz pannas, kura noklāta ar cepamo papīru, un ar karotes palīdzību liek apaļā formā un ar atstarpi. Cep 10-12 min, izņem ārā un 5min atdzesē.

 

//Lai labi garšo,

Karlīna