Krūmmelleņu piknikā

Ik vasaru vecmāmiņas dārzs priecē ar bagātīku krūmmelleņu ražu – ēdam gardu muti un konservējam arī ziemai! Krūmmelleņu dārzs ir arī lieliska vieta piknikam, kurā baudīt ābolu-aprikožu tarti, kuras recepti var atrast rakstā. 



Nepieciešams:⁣
•300 g mandeļu miltu⁣
•100 g kviešu miltu⁣
•80 g baltā cukura⁣
•180 g sviesta⁣

•40 g brūnā cukura⁣
•4-6 āboli⁣
•6-8 aprikozes⁣
•Sauja lielogu melleņu⁣

Pagatavošana: ⁣
⁣1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.⁣
3. Mandeļu miltus, kviešu miltus, balto cukuru un sviestu samīci un liec ledusskapī uz 15 minūtēm.⁣
4. Ābolus un aprikozes sagriez šķēlītēs.⁣
5. Liec mīklu cepeškrāsnī cepties uz 10 minūtēm. (Sauju mīklas atstāj drupačām). Tad uz mīklas kārto ābolus un aprikozes, pārkaisi ar brūno cukuru un liec krāsnī vēl uz 20 minūtēm.⁣
6. Pārkaisi pīragu ar drupačām un cep vēl 10 minūtes.⁣
7. Pārber ar lielogu mellenēm un pasniedz.






Foto – Beatrise Anda Ozoliņa