Krēms brulē ar Ziemassvētku garšu

Svētki jau klauvē pie durvīm, un Ziemassvētku sajūta cauri vijas jau visu decembri, tā ik pa mirklim parādās un ir! Ja nu pietrūkst idejas kādus gardumus celt galdā svētkos, te ideja kam ļoti vienkāršam – krēmam brulē ar īpašu garšu, ko piešķirs īpašas garšvielas. 


Nepieciešams (10-14 trauciņiem):

  • 5 lauku olu dzeltenumi
  • 500 ml saldais krējums
  • 200 grami brūnais cukurs
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • 1/2 tējkarote kanēlis
  • šķipsna – kardamons, rīvēts muskatrieksts, maltas krustnagliņas
  • miziņa no 1 apelsīna

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 140 grādus karstu
  2. Uz lēnas uguns uzsilda saldo krējumu
  3. Viegli sakuļ olas ar cukuru un garšvielām
  4. Siltu saldo krējumu maisot pievieno olām un masu pilda trauciņos
  5. Trauciņus liek cepties ūdens peldē, cep 40 – 60 minūtes, tad kārtīgi atdzesē, pārber ar brūno cukuru, apdedzina un pasniedz!

Lai skaisti, mierīgi un GARDI svētki!