Krāsnī ceptu biešu salāti

Garšīgi, svaigi, veselīgi un vienkārši!

Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brie siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes.

2.personām

  • 3 bietes
  • 2 lielas saujas rukolas
  • 50gr franču brie siers
  • 8 lazdu rieksti
  • 2ēd.k kvalitatīva olīveļļa
  • 1tēj.k balsamico krēmetiķis
  • 1/2tēj.k. brūnais cukurs
  • 1tēj.k citronu sula
  • 1/2tēj.k. kaltēta bazilika
  • Rupjais sāls

 

  1. Cep bietes – nomazgā bietes, uzkarsē cepeškrāsni 180, cepamo pannu kārtīgi nober ar rupjo sāli, tā, ka noklāta visa virsma vismaz 2cm biezumā, liek virsū nenomizotas bietes, nedaudz apber tās ar sāli – cep 1,15-1,30h – līdz iedurot tās ir mīkstas.
  2. Pagatavo mērcīti – sajauc olīveļļu, balsamico krēmetiķi, brūno cukuru, citrona sulu, kaltētu baziliku un kārtīgi samais.
  3. Nomazgā un nosusina rukolas lapiņas, kārto tās uz šķīvja, pa virsu liek nomizotas un sagrieztas bietes (siltas tās ir vēl garšīgākas), pa virsu bietēm liek brie siera gabaliņus – pie siltām bietēm tie nedaudz kusīs, pārlej ar mērcīti, pārkaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.

Garšīgi, svaigi, veselīgi un vienkārši!

Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brie siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes.