Itālijas garšu burgers

Klāt nedēļas nogale un laiks jaunai burgera receptei. Šobrīd Latvijā ir sajūta kā zem Toskānas saules, tādēļ ielūdz draugus un svini siltos vasaras vakarus ar bagātīgi gardu burgeri – mīksti kraukšķīgā maize, tunča kotlete, tomātu salsa, kūstošs mocarellas siers, avokado un aromātiskais bazilika pesto.

Nepieciešams (4 personām):

  • 4 Hanzas burgermaizes
  • 400g tuncis savā sulā
  • 1 ola
  • 1 tēj.k. sinepes
  • 50-70g kviešu milti
  • 50g saulē kaltēti tomāti
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna pipari
  • 2 avokado
  • 4 nelieli tomāti
  • 1 ēd.k. Vidusjūras garšvielas
  • 150 g mocarellas siera bumbas

Bazilika pesto:

  • 2-3 saujas bazilika lapiņas
  • 40ml olīveļļa
  • Šķipsna sāls
  • ½ daiviņa ķiploka
  • 20g Indijas rieksti

Pagatavošana:

  1. Iekurina grilu, bļodā sajauc olu, tunci, sinepes, sāli, piparus, sakapātus saulē kaltētus tomātus, miltus un ar karotes palīdzību uz cepamās panniņas izveido nelielas kotletes, cep 6-8 minūtes no abām pusēm
  2. Tomātus smalki sagriež, sajauc ar Vidusjūras garšvielu maisījumu, mocarellas siera bumbas sagriež uz pusēm, un apgriežot tunča kotletes uzliek pa virsu, lai pakūst, avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlēs
  3. Blenderī sajauc visas mērces sastāvdaļas
  4. Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm
  5. Gatavo burgeri – liek tomātu salsu, tunča kotleti ar mocarellas sieru, avokado un bazilika pesto.

* Recepte tapusi sadarbībā ar ”’Hanzas maiznīca”