Grauzdētu auzu pārslu cepumi

Gardums brokastīs, pie dabas vai vakarā pie siltas tējas krūzes – iesaku “Lauku tēja” – grauzdētu auzu pārslu – medus cepumi!


12-14 cepumiem nepieciešams:
* 100 g saldkrējuma sviests
* 40g brūnais, nerafinētais cukurs
* 2 lauku olas
* 250g grauzdētas auzu pārslas
* 1-2 ēdamkarotes medus
* 2-3 ēdamkarotes griķu milti (var izmantot arī kviešu)
* 1 tējkarote cepamais pulveris

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem
2. Izkausē sviestu ar medu
3. Ar putojamo slotiņu saputo olas ar brūno cukuru
4. Iemaisa izkausēto sviestu olu masā, pievieno grauzdētās auzu pārslas, miltus un cepamo pulveri – kārtīgi samaisa
5. Ar karoti veido apaļus cepumus uz pannas, kurai uzklāts cepamais papīrs, atstāj atstarpi starp cepumiem, jo tie izplešas
6. Cep 12-14 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini-brūni, nedaudz atdzesē un pasniedz!


Veseli ēduši!