Dubultais melnais burgers ar kabaču nūdelēm, vistas fileju un aveņu – bazilika mērci

Ir jūlijs, kad dārzs ir pilnbriedā un dārzeņi, ogas jāēd daudz, jo daudz. Burgeros var apvienot gan saldas, gan sāļas garšas, kā piemēram papildini savu burgeri ar aveņu – bazilika mērci!

 

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas maiznīcu!

Nepieciešams (4 personām):

  • 6 Hanzas melnās burgermaizes
  • 400g vistas fileja
  • ½ tēj.k. citronpipari
  • 1 kabacis
  • 20ml olīveļļa
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna pipari
  • 100g brī siers

Mērcei:

  • Sauja bazilika lapiņas
  • Sauja avenes
  • 40ml olīveļļa
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana:

  1. Iekurina grilu, vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos, pārber ar citronpipariem, liek uz cepamās panniņas un cep (12-20 minūtes)
  2. Kabaci sarīvē uz nūdeļu rīves un sajauc ar olīveļļu, sāli, pipariem
  3. Nelielos gabalos sagriež brī sieru un liek uz grila blakus vistas filejai, grilē līdz nedaudz pakusis (2-3 minūtes)
  4. Blenderī sajauc visas mērces sastāvdaļas
  5. Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm
  6. Gatavo burgeri – liek kabaču nūdeļu salātus, brī sieru, tad vēl vienu burgermaizi, tad vistas filejas gabaliņus un pārlej ar bazilika – aveņu mērci, pasniedz!