Citrusaugļu kēkss

 

Ātri pagatavojams, ar skābeni – saldu garšu, kēksu lieliski papildinās svaigas ogas, ievārījums, saldējums…

Nepieciešams:

  • 100gr sviests (istabas tempereatūrā)
  • 120gr brūnais cukurs
  • 1tēj.k. vaniļas cukurs
  • 4 olas
  • 3ēd.k. grieķu jogurta
  • 1tēj.k. rīvēta citrona miziņa
  • 1tēj.k. rīvēta apelsīna miziņa
  • 1tēj.k. rīvēta greipfrūta miziņa
  • Sula no pus citrona/apelsīna/greipfrūta
  • 110gr kviešu milti
  • 80gr griķu milti
  • 1 ½tēj.k. cepamā pulvera

 

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 180°
  • Puto sviestu ar cukuru viendabīgā masā, pievieno vaniļas cukuru, pa vienai piesit olas, pievieno citrusaugļu miziņas un sulas, grieķu jogurtu, puto viendabīgā masā.
  • Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri un iemaisa masā.
  • Mīklu lej formā un cep apm. 40 minūtes
  • Nedaudz atdzesē un kēkss ir gatavs ēšanai!