Bumbieru kūka ar putukrējumu un leduspuķēm

Svētdien atzīmēsim Mātes dienu, un tai par godu piedāvāju vienkāršas, gardas un skaistas Bumbieru kūkas recepti. Iepriecini savu mammu un ģimeni ar kūku!


Nepieciešams (21cm diametrā):

  • 4 lauku olas
  • 120 g sviests
  • 1-2 ēdamkarotes medus
  • 3 bumbieri
  • 80 g brūnais cukurs
  • 120 g kviešu milti
  • 80 g griķu milti (var izmantot kviešu)
  • 80 g bezpiedevu jogurts vai kefīrs
  • šķipsna sāls
  • 200 ml saldais krējums
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • sauja leduspuķu ziedi

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Izkausē medu ar sviestu. Saputo olas ar cukuru līdz masa dubultojusies, bumbierus nomizo un sagriež nelielos gabalos.
  2. Olu masai pievieno sviestu ar medu, bezpiedevu jogurtu un samaisa. Pievieno abu veidu miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls un bumbierus – visu kārtīgi samaisa.
  3. Liek cepties kūku un cep 30-40 minūtes. Izņem un atdzesē.
  4. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, lai veidojas putukrējums un smērē pāri atdzisušajai kūkai. Dekorē ar leduspuķu ziediem.

Lai skaista mātes diena!


Foto – Beatrise Anda Ozoliņa