Biešu krēmzupa ar kuminu

Bietes noteikti ir viens no maniem mīļākajiem dārzeņiem, it īpaši ziemā, kad tās rudenī novāktas gaida pagrabu apcirkņos. Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu. 


Bietes satur nedaudz olbaltumvielu un tauku, organiskās skābes – citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, minerālvielas – kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, vitamīnus – B grupas, C. Bietes jālieto arī mazasinības, saaukstēšanās gadījumā. Bietes lieliski spēcina organismu.


Nepieciešams (4 personām):

  • 4 -6 vidēji lielas vārītas bietes
  • 1/2 – 1 tējkarote malta kumina
  • sviests cepšanai
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 300-400 ml saldais krējums vai sojas piens
  • šķipsna čilli pulvera
  • sāls pēc garšas
  • 1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa
  • dīgsti pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 minūtes
  2. Pannas saturu liek blendērī un sāk blendēt pamazām pievienojot saldo krējumu vai sojas pienu līdz veidojas viendabīga masa, ja nepieciešams pievieno vēl sāli, vai čilli pulveri
  3. Zupu lej katliņā, uzsilda un pasniedz ar dīgstiem.

Veseli ēduši!