Bazilika – mocarellas pasta

Uz palodzes vai siltumnīcā augošais baziliks jau paaudzies un lapas ir tik zaļas un aromātiskas. Tieši tādēļ roka sniedzas pēc bazilika lapiņām un laiks gatavot gardu pastu ar ķirštomātiem, baziliku, mocarellas sieru un Indijas riekstiem.  


Nepieciešams (4 personām):

  • 400 g penne makaroni
  • 120 g ķirštomāti
  • sauja bazilika lapiņas
  • 60 g Indijas rieksti
  • 100 ml kokosriekstu piens vai saldais krējums
  • 150 g mocarellas siers, sarīvēts
  • šķipsna sāls, pipari, brūnais cukurs un čili pārslas
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un olīveļļa liek pennes makaronus un vāra līdz gatavi, kā norādīts uz paciņas, nokāš;
  2. Ķirštomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm, baziliku sablendē ar sāli, pipariem, čili un kokosriekstu pienu;
  3. Uzkarsē pannu ar olīveļļu liek cepties  tomātus, pievieno šķipsnu brūnā cukura un cep 6-8 minūtes;
  4. Tad pievieno Indijas riekstus, sāli, piparus, čili pārslas, izvārītos pennes makaronus, bazilika pesto, kārtīgi samaisa, pārber ar sieru un pasniedz.

Veseli ēduši!